Doa Mohon Rahmat Allah

"RABBANAA AATINAA MIN LADUNKA RAHMATAN WAHAYYI' LANAA MIN AMRINAA RASYADAA"

Maksudnya:

"Wahai Tuhan kami! Kurniakanlah kami rahmat dari sisiMu dan berilah kemudahan-kemudahan serta pimpinan kepada kami untuk keselamatan agama kami." (Surah Al-Kahfi: Ayat 10

Followers

Thursday, March 3, 2011

Cara Membuat Chocolate Chip Cookies




Bahan-Bahan


1 / 2 cup Crisco dengan mentega
1 / 2 cawan gula Halus
1 / 4 cup brown sugar
1 butir telur
1 cawan tepung
1 / 2 sudu teh garam
1 / 2 sdt baking soda
1 1/2 cawan coklat chips
1 / 2 cawan walnut cincang
1 sudu teh essen vanila


Cara-caranya
1.  Masukkan gula halus, gula perang, telur, dan Crisco kedalam mangkuk kemudian pukul sehingga kembang dan kemudian masukkan essen vanila, garam, dan baking soda

2. Masukkan tepung ke dalam adunan dan aduk semua bahan. Akhir sekali masukkan chocolate chips dan walnut cincang. Panaskan oven ke 350 darjah.


3. Gunakan sudu kecil untuk meletakan adunan ke loyang (ungreased) dan leperkan.Ulangi proses ini sehingga anda telah menggunakan semua adunan biskut. Letakkan loyang ke dalam oven 350 darjah selama 10 hingga 12 minit atau hingga coklat keemasan. Sejukan biskut sebelum disimpan di balang kedap udara.- ehow


2)  Resepi chocolate chip  

1 sdt. garam
1 sdt baking soda
1 cawan mentega lembut
1 cawan walnut cincang
3/4 cawan gula perang
2 cawan coklat semisweet
1 sdt essen vanila
2 1/4 cawan tepung gandum
2 biji telur 
  1. Panaskan oven 375 darjah F.
  2. Campur tepung gandum, baking soda dan garam dalam mangkuk kecil.
  3. Kocok mentega, gula pasir, gula perang dan essen vanila di dalam mangkuk besar sehingga lembut.
  4. Tambah telur satu per satu, kocok selepas setiap tambahan.
  5. Secara berperingkat kedalam campuran tepung.
  6. Masukan kacang-kacangan dan coklat chip.
  7. Ambil  sudu makan bulat dan sudukan adunan ke loyang ungreased.
  8. Bakar selama 9 hingga 11 minit atau hingga coklat keemasan.
  9. sejukan biskut selama 2 minit, pindahkan ke rak dawai untuk menyejukan sepenuhnya.





  • 2
    Campur tepung gandum, pembakaran soda dan garam dalam mangkuk kecil.

  • 3
    Kocok mentega, gula pasir, gula merah dan vanili ekstrak di dalam mangkuk besar sehingga lembut.

  • 4
    Tambah telur satu per satu, kocok selepas setiap tambahan.

  • 5
    Secara berperingkat mengalahkan dalam campuran tepung.

  • 6
    Aduk dalam kacang-kacangan dan Nestle ® ® Tol House potongan coklat.

  • 7
    Drop oleh sudu makan bulat ke loyang ungreased.

  • 8
    Panggang selama 9 hingga 11 minit atau hingga coklat keemasan.

  • 9
    Dingin di baking lembar selama 2 minit, pindahkan ke rak kawat untuk mendinginkan sepenuhnya.

  • 0 ulasan: